ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Τραμπ για εμπορική συμφωνία με Κίνα: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί – Μας έδωσαν ένα κακό δώρο τον κορωνοϊό»

Ν.Τραμπ για εμπορική συμφωνία με Κίνα: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί – Μας έδωσαν ένα κακό δώρο τον κορωνοϊό»

Για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να τα βρει με την Πεκίνο, καθώς η Κίνα έδωσε ένα «πολύ κακό δώρο», τον κορωνοϊό.

«Η συνεργασία με την Κίνα θα ήταν καλό πράγμα. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί. Νομίζω ότι εκείνοι θέλουν πολύ να τα πάνε μαζί μας» επεσήμανε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας που υπεγράφη στις αρχές του τρέχοντος έτους.

«Υποθέτω ότι πια βλέπω λίγο διαφορετικά την εμπορική συμφωνία από ό,τι πριν τρεις μήνες» τόνισε και πρόσθεσε πως «το μελάνι σε αυτή την συμφωνία δεν είχε προλάβει να στεγνώσει και μετά ξέσπασε η πανδημία».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως η COVID-19 είναι «ένα δώρο από την Κίνα – ένα πολύ κακό δώρο» και αναρωτιέται γιατί το Πεκίνο σταμάτησε την εξάπλωση της φονικής νόσου εντός της Κίνας αλλά όχι και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

«Λέτε πως ο ιός πρωτοεκδηώθηκε στη Γουχάν και ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα, αλλά δεν πήγε στο Πεκίνο, δεν πήγε άλλα μέρη της Κίνας. Τότε λέτε, πώς εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, δεν πήγε στην Κίνα – το σταμάτησαν αμέσως, ήξεραν ότι ήταν ένα πρόβλημα, αλλά δεν το έκαναν όταν έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιος πρέπει να θέσει αυτές τις ερωτήσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχολιάζοντας τον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας, ο Τραμπ επέμεινε ότι η κινεζική οικονομία δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της αμερικανικής, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ σύντομα, μετά το «χτύπημα» της COVID-19, θα αποκτήσουν εκ νέου «την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.