ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπολσονάρου για κορωνοϊό: «Τα σωρευτικά δεδομένα δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα»

Μπολσονάρου για κορωνοϊό: «Τα σωρευτικά δεδομένα  δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα»

Την απόφαση της κυβέρνησής του να σταματήσει να ανακοινώνει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, εξήγησε σήμερα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο.

​Το υπουργείο σταμάτησε έτσι να ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον απολογισμό των νεκρών. Τα κρούσματα στη Βραζιλία είναι πάνω από 645.000 –περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην των ΗΠΑ– ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 35.000.

«Τα σωρευτικά δεδομένα δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα» έγραψε ο Μπολσονάρου στο Twitter, επικαλούμενος μια ανακοίνωση του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες» προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Ούτε ο πρόεδρος ούτε το υπουργείο έδωσαν κάποια εξήγηση για ποιο λόγο κατέβηκε η ιστοσελίδα covid.saude.gov.br. Το μεσημέρι σήμερα η σελίδα έγραφε μόνο ότι είναι «υπό συντήρηση».

Η κυβέρνηση δέχεται επίσης πυρά επειδή η καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους, που γινόταν γύρω στις 5 το απόγευμα, έχει μεταφερθεί τώρα στις 10 το βράδυ.

«Η διαφάνεια στην πληροφόρηση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για την καταπολέμηση της επιδημίας», έγραψε ο Πάουλο Ζερόνιμο ντε Σόουζα, επικεφαλής της Ένωσης Τύπου της Βραζιλίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο» κάνοντας ανακοινώσεις σε τόσο περασμένη ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα, ο πρόεδρος Μπολσονάρου τα έβαλε με το Jornal Nacional, το δελτίο ειδήσεων με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στη Βραζιλία, που αρχίζει στις 8.30 το βράδυ. «Πάει το θέμα για το Jornal Nacional», σχολίασε δηκτικά, προσθέτοντας ότι αυτό το δελτίο «αρέσκεται να λέει ότι η Βραζιλία έχει ρεκόρ θανάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.