Πρόεδρος της Πολωνίας: «Να μπει στο Σύνταγμα η απαγόρευση υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους»

Πρόεδρος της Πολωνίας: «Να μπει στο Σύνταγμα η απαγόρευση υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους»

Ο πρόεδρος της Πολωνίας και φαβορί για την επανεκλογή του, Αντρέι Ντούντα προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά των ομοφυλοφίλων και όσων τους υποστηρίζουν προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει ρύθμιση στο νέο Σύνταγμα για την απαγόρευση υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

«Στο πολωνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται απεριφράστως ότι απαγορεύεται η υιοθεσία σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση», δήλωσε κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Για να διασφαλισθεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση, και ώστε το πολωνικό κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, (…) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση», πρόσθεσε.

Ο Αντρέι Ντούντα, μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ήδη από την Δευτέρα νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος και θα την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο.

Με την πρότασή του συντάσσεται το 91% των Πολωνών! Μόνο το 9% τάσσεται υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2019, ενώ το 29% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφύλων.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας που εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον νεοφιλελεύθερο Ραφάλ Τρασκόφσκι στον δεύτερο γύρο.

Ο Ραφάλ Τρασκόφσκι υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και δηλώνει ανοικτός στην ιδέα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων, αν και δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων…Ειδικά στο θέμα αυτό, συμφωνώ με τον πρόεδρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.