ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γκουτέρες: «Ο άνθρακας δεν έχει θέση στα σχέδια ανάκαμψης μετά τον κορωνοϊό»

Γκουτέρες: «Ο άνθρακας δεν έχει θέση στα σχέδια ανάκαμψης μετά τον κορωνοϊό»

Το δρόμο της καθαρής ενέργειας θα πρέπει να επιλέξουν οι ηγέτες των κρατών, με τον άνθρακα να μην έχει θέση στα σχέδια ανάκαμψης μετά την κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, μέσω δημόσιου μηνύματός του, ανέφερε: «Ας δεσμευτούμε ήδη από σήμερα ότι δεν θα καταφύγουμε ποτέ ξανά εκ νέου στον άνθρακα, ότι θα τερματίσουμε οποιαδήποτε εξωτερική χρηματοδότηση του άνθρακα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο άνθρακας δεν έχει θέση στα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης μετά τον ιό COVID-19. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους ηγέτες να επιλέξουν το δρόμο της καθαρής ενέργειας, για τρεις λόγους ζωτικής σημασίας: την υγεία, την επιστήμη και την οικονομία».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες: «Οι ενισχύσεις που έχουν στόχο τη διάσωση τομέων όπως η βιομηχανία, η αεροπορία και αυτός των μεταφορών θα πρέπει να εξαρτώνται από την ευθυγράμμιση των κλάδων αυτών με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού. Οφείλουμε να πάψουμε να σπαταλάμε πόρους στις επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και να καθορίσουμε ένα πλαίσιο για τον άνθρακα. Οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη τον κίνδυνο για το κλίμα στις αποφάσεις μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -μεταξύ άλλων- προσφέρουν τριπλάσιο αριθμό θέσεων εργασίας από αυτές τις βιομηχανίες των ορυκτών καυσίμων. «Ωστόσο, πολλοί δεν έχουν πάρει ακόμη το μήνυμα. Η έκθεση για τα σχέδια ανάκαμψης που προβλέπονταν στους κόλπους της G20 έδειξε ότι τα διπλάσια χρήματα, χρήματα των φορολογούμενων, δαπανήθηκαν για τα ορυκτά καύσιμα, παρά για καθαρή ενέργεια», κατέληξε προβληματισμένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.