Β.Πούτιν: Συνεχάρη τον Α.Λουκασένκο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας

Β.Πούτιν: Συνεχάρη τον Α.Λουκασένκο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας

Τον πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της χώρας του, συνεχάρη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Προσδοκώ ότι η δράση σας ως επικεφαλής του κράτους θα επιτρέψει την μελλοντική εξέλιξη αμοιβαία επωφελών ρωσο-λευκορωσικών σχέσεων”, γράφει ο Ρώσος πρόεδρος στο τηλεγράφημά του προς τον Λουκασένκο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε κατηγορήσει τις τελευταίες εβδομάδες την παραδοσιακή σύμμαχό του Ρωσία ότι θέλει να καταστήσει υποτελή τη χώρα του, ότι υποστηρίζει την αντιπολίτευση και ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Λευκορωσίας.

Την ίδια ώρα η Πολωνία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου της ΕΕ για την κατάσταση στη Λευκορωσία, μετά τα επεισόδια στο Μινσκ στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν κατά του εκλογικού αποτελέσματος, στα οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Οι αρχές έκαναν χρήση βίας κατά των πολιτών τους που ζητούν αλλαγή στη χώρα. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε τον λαό της Λευκορωσίας στην αναζήτηση της ελευθερίας”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.