ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σλοβακία: Για ποιο λόγο απέλασε τρεις Ρώσους διπλωμάτες

Σλοβακία: Για ποιο λόγο απέλασε τρεις Ρώσους διπλωμάτες

Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από τη Σλοβακία εξαιτίας ενός «σοβαρού εγκλήματος», με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για σχέση τους με το φόνο ενός πρώην αντάρτη τσετσενικής καταγωγής σε πάρκο του Βερολίνου πέρυσι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ελήφθη απόφαση να απελαθούν τρεις εργαζόμενοι στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σλοβακία», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιουράι Τομάγκα.

Όπως πρόσθεσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες των σλοβακικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι δραστηριότητές τους έρχονταν σε σύγκρουση με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις. Η βίζα που είχε χορηγηθεί από το σλοβακικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία είχε υπεξαιρεθεί εξαιτίας ενός σοβαρού εγκλήματος είχε διαπραχθεί στο έδαφος μιας άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στις απελάσεις αυτές «με παρόμοιο τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Dennik N», το σλοβακικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη χορήγησε πέρυσι βίζα που επέτρεπε την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενός Ρώσου πολίτη, ο οποίος αργότερα ήταν ύποπτος ότι σκότωσε το Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι, έναν Γεωργιανό τσετσενικής καταγωγής στο πάρκο Kleiner Tiergarten του Βερολίνου. Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το Βαντίμ Κρασίκοφ ως ύποπτο λίγο μετά το έγκλημα και οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι αυτή έδωσε εντολή για τον φόνο. Η Μόσχα απέρριψε, τότε, την κατηγορία ως «αβάσιμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.