ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γκουτέρες για συμφωνία Ισραήλ- ΗΑΕ: «Ευκαιρία Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις»

Α.Γκουτέρες για συμφωνία Ισραήλ- ΗΑΕ: «Ευκαιρία Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις»

Την ελπίδα να υπάρξει επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, μετά την αναγγελία της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και αυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την εξομάλυνση των σχέσεών τους εξέφρασε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Καλωσορίζοντας» την εξέλιξη, με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Γκουτέρες εξέφρασε ταυτόχρονα την άποψη ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να χρησιμεύσει ως «ευκαιρία οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι ηγέτες να ξαναρχίσουν ουσιώδεις διαπραγματεύσεις, που θα οδηγήσουν στη λύση των δύο κρατών όπως προβλέπουν αποφάσεις του ΟΗΕ για το ζήτημα».

Ο Γκουτέρες θύμισε εξάλλου ότι εξαρχής τασσόταν υπέρ της αναστολής των ισραηλινών σχεδίων για την προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μέτρου που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία, αν και ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται παρά για «αναβολή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι πιο σημαντική παρά ποτέ, την ώρα που η περιφέρεια είναι αντιμέτωπη με τις πολύ σοβαρές απειλές της πανδημίας του κορωνοϊού και της ριζοσπαστικοποίησης», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.