ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τραμπ: Αναγνωρίζει την κυριαρχία Άσαντ στη Συρία και ζητάει την διαμεσολάβηση του για την απελευθέρωση ρεπόρτερ

Τραμπ: Αναγνωρίζει την κυριαρχία Άσαντ στη Συρία και ζητάει την διαμεσολάβηση του για την απελευθέρωση ρεπόρτερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέστειλε επιστολή στον Μπασάρ αλ Άσαντ, ζητώντας του να παρέμβει για την απελευθέρωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του Όστιν Τάις.

«Η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε κατ’ επανάληψη να συζητήσει με Σύρους αξιωματούχους για να πετύχει την απελευθέρωση του Όστιν. Ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε στον Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο για να προτείνει απευθείας διάλογο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ ετών από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Τον Μάρτιο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «έγραψαν ένα γράμμα» προς τις αρχές της Δαμασκού, χωρίς να διευκρινίσει ότι επρόκειτο για μια προσωπική επιστολή του προς τον Άσαντ, την αποχώρηση του οποίου από την εξουσία ζητά η Ουάσινγκτον.

Ο ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος απήχθη στις 14 Αυγούστου 2014 κοντά στη Δαμασκό. Τότε ήταν 31 ετών και συνεργαζόταν με διάφορα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο (Washington Post, CBS, AFP, McClatchy κ.α.). Έκτοτε, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την τύχη του. Τον Μάρτιο ο Τραμπ είχε πει ότι δεν ξέρει αν ο Όστιν Τάις είναι ακόμη ζωντανός.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για τη δέσμευση του προέδρου να φέρει πίσω στο σπίτι όλους τους Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται όμηροι ή φυλακίστηκαν άδικα στο εξωτερικό», τόνισε ο Πομπέο, εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί να εκδώσει και πάλι μια τέτοια ανακοίνωση σε έναν χρόνο από σήμερα.

Πέρσι, η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμούσε ότι ο Τάις ήταν ζωντανός. Η μητέρα του, Ντέμπρα Τάις, είπε τον Ιανουάριο ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» ότι ο γιος της ζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, με δεμένα τα μάτια. Η ταυτότητα των απαγωγέων του, σε μια χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο, παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα. Πριν από δύο χρόνια, οι ΗΠΑ προσέφεραν αμοιβή ύψους 1 εκατ. δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.