Β.Πούτιν: «H Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο»

Β.Πούτιν: «H Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο»

Η ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν κλιμακώνεται σταδιακά καθώς η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι ιρανικές ναυτικές δυνάμεις κατέλαβαν πετρελαιοφόρο κοντά στα Στενά του Ορμούζ για περίπου πέντε ώρες.

Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε εποικοδομητικό διάλογο με όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, αναφέρει δήλωση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Καλούμε τους εταίρους μας να σταθμίσουν προσεκτικά την πρότασή μας. Διαφορετικά, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων και ο αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποφευχθεί» δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των ηγετών των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή επίσης της Γερμανίας και του Ιράν ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο.

«Προτείνουμε τη χρησιμοποίηση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών για να συμφωνήσουμε σχετικά με τις παραμέτρους της κοινής εργασίας ώστε να διαμορφωθούν αξιόπιστοι μηχανισμοί οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Την Πέμπτη, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι δύο ιρανικά στρατιωτικά πλοία και ένα ελικόπτερο είχαν επιβιβαστεί σε πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας στα Στενά του Ορμούζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το στρατηγικά σημαντικό πέρασμα στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί το μόνο θαλάσσιο πέρασμα από τον Περσικό Κόλπο προς τον ωκεανό. Σχεδόν το 25% όλων των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου διέρχονται από το σημείο αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.