Στην Ιρλανδία παραιτήθηκε ο επικεφαλής τουρισμού γιατί πήγε διακοπές ενώ έλεγε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Στην Ιρλανδία παραιτήθηκε ο επικεφαλής τουρισμού γιατί πήγε διακοπές ενώ έλεγε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Τα λόγια και οι πράξεις των Ιρλανδών αξιωματούχων δεν είχαν συνέπεια και την… πλήρωσε ο Μάικλ Κόουλι, υποβάλλοντας την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ιρλανδικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Failte Ireland και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Holdings PLC υπέβαλε την παραίτησή του στην υπουργό ΜΜΕ, Τουρισμού, Τεχνών, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κάθριν Μάρτιν, η οποία την έκανε αμέσως αποδεκτή, μετά την εμφάνισή του για διακοπές στην Ιταλία.

Παρά τις κυβερνητικές συμβουλές, και του ίδιου, για αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ιταλία, αψηφώντας όλα όσα προέτρεπαν τους πολίτες.

Το ταξίδι του Μάικλ Κόουλι προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί, αφού παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Irish Independect» ότι έκανε διακοπές στην Ιταλία. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται στην Ιρλανδία επειδή αγνόησε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Η Ιταλία είναι μία από τις δέκα χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα της Ιρλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στη χώρα από ιταλικό έδαφος δεν μπαίνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, όπως συμβαίνει με τους ταξιδιώτες από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας, για να προστατευτούν, αλλά και να στηρίξουν τον πληττόμενο τομέα του τουρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Failte Ireland, μάλιστα, έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση φέτος, για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό. Ο Ιρλανδός πρόεδρός της αρκέστηκε να δηλώσει ότι αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή δεν ήθελε το θέμα αυτό να αποσπάσει την προσοχή από το έργο που καταβάλει ο οργανισμός τουρισμού, για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία. «Συνεχίζουμε να προωθούμε τις διακοπές στην Ιρλανδία», δήλωσε πριν από την παραίτησή του, με το διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Κέλι να τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, λέγοντας πως: «Συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.