ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον Λίβυο Φαγιέζ αλ Σάρατζ (upd)

Ρ.Τ.Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον Λίβυο Φαγιέζ αλ Σάρατζ (upd)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην Τρίπολη.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Βαχντετίν της Κωνσταντινούπολης δημοσιογράφων ξεκίνησε στις 14:10 και διήρκησε 2 ώρες και 35 λεπτά

Επί τάπητος τέθηκε η στήριξη της Τουρκίας στην κυβέρνηση της Τρίπολης και τα διπλωματικά βήματα για την επίλυση του προβλήματος στη χώρα.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις πρωτοβουλίες μόνιμης εκεχειρίας στη Λιβύη και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να σημειωθεί πως η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών επί τουρκικού εδάφους είχε πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σάρατζ συναντήθηκε και με τον Ύπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Τρίπολη, ενώ υπενθυμίζεται ότι Παρασκευή 21 Αυγούστου οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Φαγέζ Σάρατζ και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ, αιφνιδίασαν ευχάριστα τη διεθνή κοινή γνώμη ανακοινώνοντας, με παράλληλες δηλώσεις τους, συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο Αχμέντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, απέρριψε την εκεχειρία χαρακτηρίζοντάς την «εκστρατεία δημοσίων σχέσεων» του Σάρατζ και εκείνων που τον υποστηρίζουν, δηλαδή της Τουρκίας και του Κατάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.