ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΟΗΕ: Καταγγέλλει το Ισραήλ για αύξηση των κατεδαφίσεων παλαιστινιακών κτιρίων εν μέσω κορωνοϊού

ΟΗΕ: Καταγγέλλει το Ισραήλ για αύξηση των κατεδαφίσεων παλαιστινιακών κτιρίων εν μέσω κορωνοϊού

Σε διάστημα περίπου έξι μηνών 422 Παλαιστίνιοι βρέθηκαν άστεγοι εξαιτίας κατεδαφίσεων των κατοικιών τους, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Οι κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κατοικιών και άλλων κτιρίων από το Ισραήλ αυξήθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, επιδεινώνοντας την ευάλωτη κατάσταση στην οποία ζουν οι κάτοικοί της, προειδοποίησε ο ΟΗΕ.

Από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020 συνολικά 389 κατοικίες και κτίρια που ανήκαν σε Παλαιστίνιους κατεδαφίστηκαν ή κατασχέθηκαν, με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ να εξηγεί πως πρόκειται για το μεγαλύτερο μηνιαίο μέσο όρο εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Μόνο τον Αύγουστο 205 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, δηλαδή περισσότεροι από οποιονδήποτε άλλο μήνα μετά τον Ιανουάριο του 2017», ανέφερε στην ανακοίνωσή του, για να προσθέσει πως τα κτίρια που κατεδαφίστηκαν δεν ήταν μόνο κατοικίες, αλλά και κλινικές και γεωργικά κτίρια.

Το Ισραήλ ανέφερε, από την πλευρά του, πως κατεδάφισε κτίρια που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια, την οποία όμως οι Παλαιστίνιοι «είναι σχεδόν αδύνατο να εκδώσουν», όπως ισχυρίζεται το Ocha.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η καταστροφή ιδιοκτησιών στα κατεχόμενα εδάφη απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, εκτός κι να είναι απολύτως απαραίτητο για στρατιωτικές επιχειρήσεις», τόνισε ανθρωπιστικός συντονιστής για τα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ. Όπως πρόσθεσε: «Η πανδημία αύξησε τις ανάγκες και την ευαλωτότητα των Παλαιστινίων κι αυτές οι παράνομες κατεδαφίσεις ενισχύουν την ευαλωτότητά τους και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.