ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ. Πομπέο: «Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με την Ουάσινγκτον αλλά δεν πραγματοποιούν καμία κίνηση»

Μ. Πομπέο: «Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με την Ουάσινγκτον αλλά δεν πραγματοποιούν καμία κίνηση»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στο πλευρό της Ουάσινγκτον, όμως δεν κουνούν το μικρό τους δαχτυλάκι για την αποτροπή του εμπορίου όπλων στο Ιράν.

«Πολλά πράγματα θα είχαν συμβεί αν δεν επανέρχονταν χθες το βράδυ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε στο Fox News ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν μονομερώς την χθεσινή νύκτα την επαναφορά των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί το 2015 σε αντάλλαγμα με την δέσμευση του Ιράν να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η θέση αυτή καταγγέλθηκε αμέσως από την Ρωσία και τους Ευρωπαίους, συμβαλλόμενα μέρη στην διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Ο Μάικ Πομπέο έδωσε την διαβεβαίωση ότι χωρίς την αμερικανική πρωτοβουλία, «όπλα, τανκς, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» θα είχαν αποκτηθεί από την Τεχεράνη «σε λίγες εβδομάδες».

«Και οι Ευρωπαίοι δεν μας ακολούθησαν στην υπόθεση αυτή», είπε ο Μάικ Πομπέο, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι «κατ΄ιδίαν» οι Ευρωπαίοι δίνουν την υποστήριξή τους στην Ουάσινγκτον. «Γνωρίζουν ότι έχουμε δίκιο».

«Αλλά δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Λιβάνου για να καταγγείλει την ευρωπαϊκή στάση.

«Ολοι θέλουν ο Λίβανος να πάει καλύτερα», είπε. «Αυτά τα όπλα που θέλει να πουλήσει το Ιράν θα καταλήξουν στα χέρια της Χεζμπολάχ και θα κάνουν τραγικά πιο δύσκολη την ζωή των Λιβανέζων».

Αναφέρθηκε δε ειδικά στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο πρόεδρος Μακρόν έχει αναλάβει εκεί μία πρωτοβουλία και ωστόσο οι Ευρωπαίοι δεν μας ακολουθούν για να μπει τέλος στην διακίνηση όπλων», είπε ο Μάικ Πομπέο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μονομερής κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί να αυξήσει τις διεθνείς εντάσεις, κυρίως την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί ξεκάθαρα με την εφαρμογή ενός συστήματος επιβολής δευτερευουσών κυρώσεων για να τιμωρήσει τις χώρες που θα παραβιάσουν τις κυρώσεις αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.