Μ.Βέμπερ: «Πρέπει να τερματίσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»

Μ.Βέμπερ: «Πρέπει να τερματίσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Mάνφρεντ Βέμπερ ζήτησε τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και τη ριζική αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ απέναντί της.

«Είναι η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Νομίζω ότι πρέπει να τερματίσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες τώρα και να ξεκινήσουμε μια πιο ουσιαστική πορεία εταιρικής σχέσης. Πρέπει να πούμε στην Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν θα ήθελα όμως να κλείσει η πόρτα με την Τουρκία. Πρέπει να συζητήσουμε παράλληλα μαζί της, επί παραδείγματι για τη βελτίωση των οικονομικών μας σχέσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βέμπερ είπε επίσης στην ίδια συνέντευξη ότι «μετά τη δηλητηρίαση του επικριτή της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξέι Ναβάλνι, ο αγωγός Nord Stream 2, που είναι υπό κατασκευή, πρέπει επίσης να τεθεί υπό συζήτηση. Το τέλος του Nord Stream 2 πρέπει να βρίσκεται στον κατάλογο των πιθανών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι είναι ένα ακόμα συστατικό στοιχείο της επιθετικής πολιτικής της ρωσικής ηγεσίας. Πρέπει να απαλλαγούμε από την αφέλεια που εξακολουθούν να έχουν κάποιοι ως προς την αντιμετώπιση της ρωσικής ηγεσίας. Η Μόσχα κατανοεί μόνο τη γλώσσα της δύναμης και του χρήματος. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δώσει μια σαφή απάντηση στη Σύνοδο Κορυφής», τόνισε ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός (CSU).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.