Σ.Λαβρόφ: «Η πανδημία του κορωνοϊού χειροτέρευσε τις εντάσεις μεταξύ των χωρών»

Σ.Λαβρόφ: «Η πανδημία του κορωνοϊού χειροτέρευσε τις εντάσεις μεταξύ των χωρών»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, υποστήριξε την Πέμπτη, πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στον κόσμο αντί να τις εξομαλύνει.

«Τα γεγονότα φέτος έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί απλώς να απομακρυνθεί από αυτές τις απειλές. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλους και για να ξεπεράσουμε τις συνέπειές της, πρέπει να το κάνουμε μαζί και, συνεπώς, να απομακρύνουμε τις στιγμιαίες μας διαφορές μας» εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δυστυχώς, η κοινή μας ατυχία (σ.σ: η πανδημίας της COVID-19) δεν κατάφερε να μας κάνει να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, αλλά, αντίθετα, τις εμβάθυνε, εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη, σημείωσε πως η άρση των κυρώσεων και των περιορισμών μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφέρθηκε και στον ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας που, όπως τόνισε, πρέπει να υπολογίζει τα συμφέροντα όλων των κρατών, ευρύτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η σκέψη μας είναι ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είναι πιο περιεκτικό σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα όλων των χωρών όπως επίσης και της ποικιλίας των θέσεών τους, να βασίζει τη δουλειά του στην αρχή της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης μεταξύ των κρατών και την ίδια ώρα να συνεχίζει να λειτουργεί ως ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν μπορεί να επιτευχθεί αν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας διατηρήσουν το δικαίωμα veto» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.