Ν.Τραμπ: « Όταν μιλάω για τους Αμερικανούς δεν εξαιρούνται οι μαύροι»

Ν.Τραμπ: « Όταν μιλάω για τους Αμερικανούς δεν εξαιρούνται οι μαύροι»

Σε μια προεκλογική του συγκέντρωση στην Ατλάντα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη χθες σε μια σειρά υποσχέσεων, μεταξύ άλλων της καθιέρωσης της «Juneteenth» της 19ης Ιουνίου, που τιμάται η κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, ως επίσημη ομοσπονδιακή αργία.

Λιγότερο από 40 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης να χαρακτηρίσει τρομοκρατικές οργανώσεις την Κου Κλουξ Κλαν και το κίνημα Antifa.

Συνέχισε στην ομιλία υποσχόμενος να αυξήσει την πρόσβαση σε κεφάλαια για τις κοινότητες των μαύρων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, να στηρίξει επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους και να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ είπε ότι «θα βάζει πάντα πρώτα τους Αμερικανούς και αυτό περιλαμβάνει πάρα πολύ τους μαύρους Αμερικανούς».

Μίλησε σε μια προεκλογική εκδήλωση στην Ατλάντα, μια πόλη όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αφροαμερικανοί, στην μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια, μιας πολιτείας που ίσως διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να θεσπίσει ομοσπονδιακή αργία, αλλά ο Τραμπ μπορεί να εισαγάγει ένα μέτρο για να το εγκρίνουν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές.

Οι εκκλήσεις για να θεσπιστεί η «Juneteenth» η 19η Ιουνίου ομοσπονδιακή αργία εντάθηκαν αυτό το καλοκαίρι καθώς οι ιστορικές διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter κατέκλυσαν όλη τη χώρα και πολλοί οργανισμοί έδωσαν στους εργαζόμενους τους μια μέρα αδείας. Η Juneteenth αναγνωρίζεται ήδη από 47 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Στις 19 Ιουνίου 1865 ο στρατηγός Γκόρντον Γκρέιντζερ έφτασε με τον στρατό του στο Γκάλβεστον του Τέξας και ανακοίνωσε στους σκλάβους ότι είναι πλέον ελεύθεροι. Το Τέξας ήταν η τελευταία πολιτεία των ΗΠΑ που απελευθέρωσε τους σκλάβους μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861-65).

Η Χαβάη, η Βόρεια Ντακότα και η Νότια Ντακότα δεν έχουν αργία ούτε άλλη επίσημη εορτή της Juneteenth.

Περισσότερο από το 85% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα ή κλίνει προς αυτό, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε χθες στο πλήθος της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Ατλάντα ότι ο Μπάιντεν «δεν ξέρει τους μαύρους Αμερικανούς όπως εγώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.