ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Μέρκελ: «Δεν αναγνωρίζουμε τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως πρόεδρο της Λευκορωσίας»

Α.Μέρκελ: «Δεν αναγνωρίζουμε τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως πρόεδρο της Λευκορωσίας»

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως πρόεδρος της Λευκορωσίας και τον κάλεσε να ξεκινήσει διάλογο με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν αναγνωρίζουμε την εκλογή του Προέδρου Λουκασένκο. Τον καλούμε να αρχίσει διάλογο με τους ανθρώπους του, χωρίς καμία ανάμιξη της Ανατολής ή της Δύσης. Καταδικάζουμε τα γεγονότα που σημειώνονται καθημερινά στη χώρα, εννοώ την εξάλειψη των δημοκρατικών διαδικασιών και της βίας κατά της αντιπολίτευσης» ανέφερε η Μέρκελ μιλώντας στην Βουλή.

Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι θα συναντηθεί με την αντιπολιτευόμενη και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στη Λιθουανία, οι σύμμαχοί της δήλωσαν ότι θα έχει συνομιλίες και με τη Μέρκελ.

«Τότε θα συναντηθώ με την αντιπολιτευόμενη Τιχανόβσκαγια. Μπορώ να πω ότι θαυμάζω γενναίες γυναίκες που διαμαρτύρονται για μία ζωή χωρίς διαφθορά» ανέφερε η Μέρκελ.

Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη πως οι διαμαρτυρίες στη Λευκορωσία κατευθύνονται από την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Λιθουανία και την Τσεχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Από τη Λιθουανία όπου βρέθηκε προ ημερών, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλα Μακρόν, υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.