Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: «Η ΕΕ είναι ξεκάθαρα αλληλέγγυα με την Κύπρο και την Ελλάδα»

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: «Η ΕΕ είναι ξεκάθαρα αλληλέγγυα με την Κύπρο και την Ελλάδα»

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ανέφερε πως η ΕΕ είναι ξεκάθαρα αλληλέγγυα με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε μάλιστα πως υπάρχουν «εργαλεία» στο συρτάρι, υπονοώντας κυρώσεις, αλλά ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει η ΕΕ ως τον Δεκέμβρη, όταν και θα επανέλθει το θέμα της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής.

«Για άλλη μία φορά θέλω να τονίσω την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Και είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας», είπε ξεκάθαρα η Ντερ Λάιεν και συνέχισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ανέβει πολύ. Είναι καλό πως υπάρχει ένας αξιόπιστος διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο η Άγκυρα δεν έχει κάνει βήματα προόδου με την Κύπρο. Θέλουμε μία αξιόπιστη σχέση με την Τουρκία και αυτό θα γίνει μόνο αν σταματήσουν οι προκλητικές συμπεριφορές απέναντι στην Κύπρο. Έχουμε ένα εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν το επιβάλει η κατάσταση, αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε διάλογο και να δουλέψουμε ώστε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία, όπως στο εμπόριο και το μεταναστευτικό, πάνω στη συμφωνία που υπάρχει από το 2016. Θέλουμε να χτίσουμε μία γερή σχέση με την Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.