ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Γαλλία κλείνει τζαμί φανατικών μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από ισλαμιστή

Η Γαλλία κλείνει τζαμί φανατικών μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από ισλαμιστή

Μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή η γαλλική κυβέρνηση κλείνει τζαμιά που κηρύττουν το μίσος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανάν, ανακοίνωσε το κλείσιμο του τζαμιού του Παντάν στο προάστιο Σεν Ντενί στο Παρίσι μετά την αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού του καθηγητή την Παρασκευή.

Ο Γάλλος υπουργός εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων της γαλλικής τηλεόρασης TF1 πως ο διαχειριστής του τζαμιού διέδωσε το μήνυμα πως ο καθηγητής θα έπρεπε να εκφοβιστεί. Όπως διαβάζουμε στο BFMTV, φαίνεται πως ο λογαριασμός του μουσουλμανικού τεμένους στο Facebook ανήρτησε βίντεο που κατήγγειλε το μάθημα στο οποίο προβλήθηκαν τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο Νταρμανάν δήλωσε πως η διαταγή για το κλείσιμο του τεμένους αναμένεται να υπογραφεί απόψε κιόλας και θα έχει άμεση εφαρμογή αναφορικά με τη λειτουργία του χώρου λατρείας στο προάστιο του Παρισιού.

Ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης που «προκαλούσε» τις αντιδράσεις στη Γαλλία

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί το όνομα ενός μουσουλμάνου ιερέα, γνωστού για τις ακραίες ιδέες του στις Αρχές εδώ και 20 χρόνια, του Αμπντελχακίμ Σεφριουί, ο οποίος και προσήχθη μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί.

Συνολικά, 15 άτομα έχουν μέχρι σήμερα συλληφθεί, στο πλαίσιο της έρευνας της γαλλικής Αντιτρομοκρατικής για τη στυγνή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Ο μουσουλμάνος ιερέας πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις μουσουλμάνων γονέων, μετά το μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, όπου ο 47χρονος παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Να θυμίσουμε πως μια σειρά από γονείς παραπονέθηκαν στο σχολείο όπου δίδασκε ο Σαμιέλ Πατί, στις 5 Οκτωβρίου, για το μάθημα που παρέδωσε αναφορικά με την ελευθερία της έφρασης.

Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω μουσουλμάνος ιερέας μετέβη προσωπικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιφέρειας όπου υπαγόταν το σχολείο στο διαμέρισμα Ιβελίν, προκειμένου να παρίσταται στη διαμαρτυρία γονέων ενάντια στην πρωτοβουλία του καθηγητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στο φρικιαστικό περιστατικό του αποκεφαλισμού του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή στην περιοχή βόρεια του Παρισιού, ο υπουργός σημείωσε πως ο δολοφόνος του εκπαιδευτικού έπεσε νεκρός αφότου δέχτηκε εννέα σφαίρες από αστυνομικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.