ΗΠΑ: Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα – 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

ΗΠΑ: Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα – 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

Ουρές έκαναν οι ψηφοφόροι έξω από τα εκλογικά κέντρα στη Φλόριντα στις ΗΠΑ χθες Δευτέρα, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πρώιμη ψηφοφορία στην πολιτεία αυτή για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε περιοδεία χθες στην Αριζόνα.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της προεκλογικής του ομάδας ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος για τον εαυτό του όταν σχολίασε την προεκλογική κούρσα.

“Θα κερδίσουμε”, δήλωσε. “Δεν θα σας το έλεγα αυτό ίσως δύο, τρεις εβδομάδες νωρίτερα”.

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε μέσω επιστολής είτε με φυσική παρουσία σε 44 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον ως το απόγευμα χθες, σύμφωνα με το U.S Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 21% του συνόλου των Αμερικανών που ψήφισαν το 2016 (136,6 εκατομμύρια). Το 2016, 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει ως τις 23 Οκτωβρίου, 16 ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών.

Η αύξηση στον αριθμό αυτών που ψηφίζουν πρώιμα οφείλεται φέτος στην επιθυμία πολλών Αμερικανών να αποφύγουν τις μεγάλες ουρές την ημέρα των εκλογών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ σκοπεύουν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία την ημέρα των εκλογών, έπειτα από μήνες που ο Αμερικάνος πρόεδρος ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι η επιστολική ψήφος δεν είναι αξιόπιστη.

Αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ουρές ψηφοφόρων να περιμένουν σε 52 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα χθες. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν, οι περισσότεροι φορώντας μάσκα, μέσα στη βροχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.