ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό

Καταψηφίστηκε χθες στο κοινοβούλιο η πρόταση μομφής σε βάρος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό αφού ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξε τους κυβερνώντες Φιλελεύθερους, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εν μέσω της επιδείνωσης της πανδημίας.

Οι βουλευτές καταψήφισαν, με ψήφους 180 έναντι 146, την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Συντηρητικοί με αίτημα τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα εξέταζε αν η κυβέρνηση χορήγησε παρανόμως συμβάσεις σε φιλικά της πρόσωπα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, την άνοιξη.

Ο Τριντό χρειαζόταν τη στήριξη και άλλων κομμάτων στη Βουλή για να επιβιώσει η κυβέρνησή του αφού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρσι δεν εξασφάλισε πλειοψηφία. Το κόμμα των Νεοδημοκρατών στήριξε τελικά τους Φιλελεύθερους, με το σκεπτικό ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να βοηθήσει τους Καναδούς που πλήττονται από την πανδημία.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι Καναδοί δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Καναδοί δεν θέλουν εκλογές. Αλλά χρειάζονται να γνωρίζουν ότι το κοινοβούλιό τους συνεχίζει να εργάζεται εποικοδομητικά», είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.