Βόρεια Κορέα: Οι τρεις φήμες για την εξαφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν – Την έχει εκτελέσει;

Βόρεια Κορέα: Οι τρεις φήμες για την εξαφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν – Την έχει εκτελέσει;

«Εξαφανισμένη» παραμένει η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς επί εννέα μήνες δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια εμφάνιση.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τις φήμες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει: είτε είναι άρρωστη είτε έχει εκτελεστεί από τον ηγέτη της Βορείου Κορέας.

Η τελευταία φορά που η 31χρονη Ρι Σολ Γιου φωτογραφήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ήταν στις 25 Ιανουαρίου, όταν είχε παραστεί με τον σύζυγό της σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση σε θέατρο στην Πιονγιάνγκ.

Τότε καθόταν δίπλα στην 74χρονη θεία του Κιμ, την Κιμ Κιόνγκ Χχούι, η οποία είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια αφότου πρώτα βοήθησε τον ευτραφή ανιψιό της να αναλάβει την εξουσία.

Από τότε η θεία του Κιμ ήταν απούσα σε πολλά εθνικά γεγονότα δίνοντας τροφή στις κακές γλώσσες ότι θα μπορούσε να έχει εκτελεστεί από τον αδίστακτο ηγέτης της Πιόνγιανγκ.

Ο σύζυγος της Κιμ Κιονγκ χούι, ο 67χρονος Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του 2013, αφότου ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τα ηνία της κομμουνιστικής χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Νότια Κορέας.

Το γεγονός όμως ότι, η Ρι, η «σεβαστή πρώτη κυρία», όπως είναι ο επίσημος τίτλος της συζύγου του ηγέτης της χώρας, ήταν απούσα στην πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση της Βόρειας Κορέας στις 10 Οκτωβρίου, προκαλεί ποικίλα σχόλια για το που μπορεί να βρίσκεται.

Μια πηγή είπε στον «Daily NK», έναν ιστότοπο που εδρεύει στη Σεούλ και διευθύνεται ορισμένους που έχουν αυτομολήσει, ότι είναι αξιοσημείωτη η απουσία της Ρι και ότι στην πατρίδα της συζητείται έντονα η εννιάμηνη απουσία της .

Υπάρχουν τρεις «φήμες» που κυκλοφορούν, σύμφωνα με την πηγή.

1. Η πρώτη είναι ότι η Ρι υποφέρει από κάποια ασθένεια, αν και δεν θεωρείται η επικρατέστερη θεωρία.

2.Ορισμένοι πιστεύουν ότι φροντίζει τη θεία του Κιμ, την Κιμ Κιόνγκ-χούι.

Η Κιόνγκ χούι , η μικρότερη αδερφή του Κιμ γιονγκ Ιλ, φέρεται να είναι σοβαρά άρρωστη.

«Αυτή η φήμη είναι η πιο διαδεδομένη στην κοινωνία της Πιονγιάνγκ , δεδομένου ότι έχει διαδοθεί από άτομα που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες».

Πιστεύεται ότι ο Κιμ τρέφει πολλή «αγάπη» για τη θεία του μετά την εκτέλεση του συζύγου της και της συμπεριφέρεται σαν να είναι ο «προστάτης της οικογένειας» .

3.Υπάρχει επίσης η εικασία ότι η Ρι επικεντρώνεται στην εκπαίδευση της κόρης του ζευγαριού, η οποία λέγεται ότι γεννήθηκε το 2013, και είναι μαθήτρια δημοτικού.

Ωστόσο, ο ιστότοπος ανέφερε: «Αυτό ισχύει μόνο, αν η Γιου αέ ξεκίνησε το σχολείο κανονικά όπως και τα άλλα παιδιά.

Υπάρχουν ορισμένοι Βορειοκορεάτες που φέρεται να πιστεύουν ότι η Ρι θα αναλάμβανε την εκπαίδευση της κόρης της, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται στο ρόλο της ως κόρη του ηγέτη της χώρας.

Μια άλλη θεωρία που κυκλοφορεί είναι ότι η εξαφάνιση του Ρι οφείλεται στην πανδημία του νέου κορωναϊού. Μήπως η ίδια έχει νοσήσει από τον ιό ή απλά φοβάται για τα μέλη της οικογένειάς της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί πιστεύουν ότι η Ρι φοβάται να παρακολουθήσει δημόσιες εκδηλώσεις, ειδικά μαζικές συγκεντρώσεις, καθώς θα μπορούσε να θέσει το παιδί της σε κίνδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.