Μήνυμα ειρήνης από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών: «Είμαστε χώρα ανοχής όχι απόρριψης»

Μήνυμα ειρήνης από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών: «Είμαστε χώρα ανοχής όχι απόρριψης»

Σε μια περίοδο εκδήλωσης φανατικών θρησκευτικών φαινομένων στη χώρα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα ειρήνης στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν υπογράμμισε, δε, ότι η Γαλλία είναι «η χώρα της ανοχής» και όχι «της περιφρόνησης ή της απόρριψης».

«Μην ακούτε τις φωνές που επιδιώκουν να υποδαυλίσουν την καχυποψία. Ας μην επιτρέψουμε να παγιδευτούμε στις υπερβολές μιας μειοψηφίας χειραγωγών», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Η Γαλλία δέχεται επίθεση» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από τη Νίκαια όπου μετέβη μετά το μακελειό με δράστη έναν 25χρονο ακραίο ισλαμιστή. Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής μετά τις τρεις επιθέσεις σήμερα, ενώ συνεδρίασε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος Μακρόν από τη Νίκαια, ανακοίνωσε την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας σε χώρους λατρείας και σχολείων.

«Θα αναπτυχθούν από τρεις χιλιάδες στρατιώτες που είναι σήμερα, συνολικά επτά χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης δύναμης ”Sentinel” για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταδίκασε την επίθεση ισλαμικής τρομοκρατίας και τόνισε ότι αύριο «θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Άμυνας όπου θα ληφθούν νέα μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.