Β.Ορμπαν για Ταμείο Ανάκαμψης: «Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αλλά στο τέλος θα φτάσουμε σε συμφωνία»

Β.Ορμπαν για Ταμείο Ανάκαμψης: «Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αλλά στο τέλος θα φτάσουμε σε συμφωνία»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για το ταμείο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συνεχισθούν και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία.

Οι εθνικιστικές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας έχουν αρνηθεί να στηρίξουν το οικονομικό σχέδιο ολόκληρης της ΕΕ, παρόλο που θα ωφεληθούν απ’ αυτό, επειδή η καταβολή των χρημάτων εξαρτάται από τον σεβασμό του κράτους δικαίου. «Οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν και στο τέλος θα φθάσουμε σε μια συμφωνία, έτσι συμβαίνει συνήθως», δήλωσε ο Ορμπάν.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος δήλωσε πως μπορεί να υπάρχουν αρκετές επιλογές για την άρση του αδιεξόδου «οι οποίες να είναι αποδεκτές από την Ουγγαρία και την Πολωνία … στις οποίες οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει του νόμου και όχι βάσει μιας πολιτικής πλειοψηφίας». Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας είναι πιθανό να καθυστερήσει ευρωπαϊκά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομυρίων ευρώ σε μια στιγμή που η 27μελής ένωση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και η οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.