ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιπλέον στήριξη 4,5 δισ. δολαρίων για τα εμβόλια ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την «G20»

Επιπλέον στήριξη 4,5 δισ. δολαρίων για τα εμβόλια ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την «G20»

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής των G20, ζήτησε «πρόσθετη χρηματοδότηση 4,5 δισ. δολάρια ως το τέλος του έτους για διαθέσιμα και προσιτά εμβόλια σε όλους», ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε μια διεθνή συνθήκη για τις πανδημίες «για να είμαστε προετοιμασμένοι και να δρούμε συντονισμένα».

Οι ηγέτες της G20, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, συζήτησαν την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί για την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της διανομής εμβολίου και για τη διαρκή στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Συζήτησαν επίσης τρόπους για την καλύτερη ανοικοδόμηση και προετοιμασία ενός βιώσιμου μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η οικονομική ανάκαμψη, η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, η φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας, ο τρόπος στήριξης των χωρών χαμηλού εισοδήματος και η μείωση του χρέους τους.

«Χαίρομαι που οι ηγέτες της 20 συμφώνησαν να καταστήσουν τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά για όλους. Ωστόσο, απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση. Γι’ αυτό απηύθυνα έκκληση στους ηγέτες της G20 να χρηματοδοτήσουν με 4,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ την πρωτοβουλία Accelerator ACT ως το τέλος του έτους», δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν επίσης να διατηρήσουν τα οικονομικά μέτρα μέχρι να μπούμε σε πορεία ανάκαμψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος κ. Μισέλ σημείωσε: «Η νόσος COVID-19 αιφνιδίασε πολλούς από εμάς. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια πανδημία και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Στο μέλλον η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις πανδημίες. Μια διεθνής συνθήκη για τις πανδημίες θα μας βοηθούσε να αντιδρούμε ταχύτερα και πιο συντονισμένα όταν αυτές εκδηλώνονται και γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως με τον ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου συντονισμού για την αντιμετώπιση των υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.