ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Να … βιαστεί ζητούν από τον Πούτιν οι Τούρκοι – Στο «περίμενε» η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Να … βιαστεί ζητούν από τον Πούτιν οι Τούρκοι – Στο «περίμενε» η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Γκρίνιες από την Τουρκία για την εφαρμογή της εκεχειρίας στην Αρμενία

Να “εγκατασταθεί σύντομα” το κοινό κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χτές Τρίτη.
Ο τούρκος Πρόεδρος ζήτησε αυτό να γίνει “σύντομα” προδίδοντας τον τουρκικό εκνευρισμό για την μη ύπαρξη σαφών ημερομηνιών για την έναρξη λειτουργίας του κέντρου, που θα αποτελέσει αφορμή για την αποστολή Τούρκων στρατιωτικών σε “ειρηνευτικό ρόλστην περιοχή.

Από τις 10 Νοεμβρίου, που υπεγράφη η εκεχειρία – μέσω Ρωσίας- για να μπεί τέλος στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει υπογραφεί και μνημόνιο κατανόησης για την δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, όμως το πράγμα δεν… προχωράει προς στιγμήν.

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι εάν δεν γίνει αυτό το κέντρο, η Αρμενία, με ρωσική κάλυψη δεν θα εφαρμόσει πλήρως τους όρους της εκεχειρίας και δεν θα αποδώσει στους Αζέρους το σύνολο των περιοχών που θα έπρεπε να πάρουν σύμφωνα με αυτήν.

Το πρόβλημα είναι ότι η παρουσία ρώσων στρατιωτών στην περιοχή, δεν θα επιτρέψει την επανέναρξη των συγκρούσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μια κατάσταση που δημιουργεί προβληματισμό στην Τουρκία, που θεωρεί ότι κινδυνεύει να χάσει με αυτό τον τρόπο μέρος των κερδών που απέσπασε μέσω Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.
Γι’ αυτό άλλωστε ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι “Δεν πρέπει να επιτραπεί στην αρμενική πλευρά να φέρει δυσκολίες στην διαρκή λύση και να αποφύγει τις υποχρεώσεις της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.