ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρεμβαίνει το FBI στις αμερικάνικες εκλογές; Μετά από την έκκληση Ν. Τράμπ ζητά στοιχεία από ανεξάρτητους ερευνητές

Παρεμβαίνει το FBI στις αμερικάνικες εκλογές; Μετά από την έκκληση Ν. Τράμπ ζητά στοιχεία από ανεξάρτητους ερευνητές

Έρευνα για πιθανή νοθεία στις αμερικάνικες εκλογές ξεκινά το FBI μετά από την συνεχή πίεση των Ρεπουμπλικανών που φοβούνται επανάληψη στις εκλογές για την Γερουσία εκτεταμένης νοθείας.

Τα “έχωσε” στο FBI για την απραξία του, χθες Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και από ό,τι φαίνεται αυτό “κινητοποίησε” μηχανισμούς της αμερικάνικης ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ξεκινά να μαζεύει στοιχεία για πιθανή νοθεία στις εκλογές.

“Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει. Θα πίστευε κανείς ότι εάν είσαι στο FBI ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτό είναι το κύριο ζήτημα που θα ερευνούσες”. Πού είναι; Δεν έχω δεί τίποτε! Εννοώ ότι απλά περνάει χρόνος και περιμένουν τον επόμενο Πρόεδρο”, δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το κανάλι Fox ο πρόεδρος των ΗΠΑ, βάζοντας στο “κάδρο” την ακινησία του FBI.

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Εχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που άσκησε έντονη κριτική και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Αγνοείται η τύχη τους», είπε πριν αναρωτηθεί για την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα Ανώτατο Δικαστήριο, αν δεν επεμβαίνει σε οφελός του. «Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την περίπτωσή μας. Πρέπει κάτι να φτάσει εκεί. Αν όχι, τι δουλειά κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο;»

Αυτό από ό,τι φαίνεται προκάλεσε κάποια κινητοποίηση στους μηχανισμούς, και έστω για τους τύπους, σύμφωνα με την The Epoch Times, το FBI απευθύνθηκε σε ανεξάρτητους οργανισμούς ζητώντας στοιχεία σχετικά με πιθανή νοθεία.

Το FBI έχει ζητήσει άμεσα στοιχεία από την οργάνωση VIP (Voter Integrity Project) δήλωσε χθές ο Matt Breynard που ηγείται της συγκεκριμένης κίνησης που πραγματοποιεί έρευνες σχετικά με την πιθανότητα νοθείας στις εκλογές.
Μέχρι την Τρίτη θα τους δώσουμε όλα μας τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, τηλεφωνικών αριθμών και λοιπά” συμπλήρωσε ο πρώην σύμβουλος – το 2016 – της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ.

Σύμφωνα με κύκλους φίλα προσκείμενους στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, τα στοιχεία δείχνουν στην ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων πιθανών πλαστών ψηφοδελτίων που χρησιμοποιήθηκαν στις πολιτείες όπου έχουν υπάρξει νομικές κινήσεις από την καμπάνια Τράμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του το FBI κατά την πάγια τακτική του αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη οποιασδήποτε έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.