ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τι συζήτησαν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ και ο Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν για την Μεσόγειο;

Τι συζήτησαν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ και ο Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν για την Μεσόγειο;

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, όχι μόνον στην Ανατολική αλλά και στην κεντρική Μεσόγειο φαίνεται ότι έθεσε και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ. Ο δεύτερος από την πλευρά του έκανε λόγο για μια “καλή κουβέντα” με τον Γάλλο Πρόεδρο, σχετικά με τους στόχους του ΝΑΤΟ για το 2030 και προσέθεσε ότι συζητήθηκε η “κατάσταση” στην Μεσόγειο και η σημασία του να χρησιμοποιείται το ΝΑΤΟ ως μια πολιτική πλατφόρμα προκειμένου να ατιμετωπίζονται δύσκολα ζητήματα και να πετυχαίνονται κοινές προσεγγίσεις.

Μάλλον αυτή όμως δεν θα ήταν “καλή κουβέντα” καθώς είναι σαφές ότι η γαλλική πλευρά είναι τουλάχιστον οργισμένη με τον τρόπο που το ΝΑΤΟ χειρίζεται την τουρκική προκλητικότητα. Οι αναταράξεις δεν προέρχονται μόνον από τα ελληνοτουρκικά αλλά και από την συμπεριφορά της Τουρκίας στις θάλασσες της Λιβύης. Και εάν σκεφτεί κανείς και τα πόσα άκουσαν οι Τούρκοι από τον Μάικ Πομπέο πρόσφατα – που σαφώς αντανακλούν και στον “ισαποστάκια” Γιένς Στόλτενμπεργκ, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι έχει έλθει σε αρκετά δύσκολη θέση.
Ειδικά αφού στο παρελθόν ήταν ο Εμμανουέλ Μακρόν που δήλωνε ότι η Ατλαντική Συμμαχία βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου», κάτι που πολλοί απέδιδαν απευθείας στις επιλογές του Γιένς Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.