ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

46 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Facebook για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

46 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Facebook για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Συνολικά 46 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ υπέβαλαν αγωγή κατά του Facebook απαιτώντας να επιβληθεί αγωγή για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Και σε πρώτη φάση ζητούν να πουλήσει το Instagram και το WhatsΑpp!

Η αρχή έγινε από την γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία υπέβαλε των πρώτη αγωγή καθώς το μέγεθός της την έχει μετατρέψει σε μονοπώλιο που ελέγχει την ενημέρωση των πολιτών.

Είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή κατά διαδικτυακού μονοπωλίου στις ΗΠΑ καθώς τον περασμένο Οκτώβριο το ίδιο έπραξε το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της Google.

Η εισαγγελία κατηγορεί το Facebook πως εξαγοράζει εταιρίες μικρότερης δυναμικής προκειμένου να σταματήσει τον ανταγωνισμό και να κυριαρχεί μεταξύ των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως είχε κάνει το 2012 με το Instagram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζούκερμπεργκ τότε είχε ισχυριστεί πως με την εξαγορά αυτή είχε ενισχύσει την εταιρία και την μετέτρεψε από «μικρή» σε «κυρίαρχο», ωστόσο το γεγονός ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελίας που μπλέκει σε νέες νομικές περιπέτειες την γνωστή πλατφόρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.