Τηλεφωνικό «τετ-α-τετ» Β.Πούτιν & Ρ.Τ.Ερντογάν: Συζήτησαν για συμπαραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Τηλεφωνικό «τετ-α-τετ» Β.Πούτιν & Ρ.Τ.Ερντογάν: Συζήτησαν για συμπαραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνική τους επικοινωνίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων και για μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων που σχετίζονται με την κοινή παραγωγή και χρήση εμβολίων.

«Ενώ συζητούσαν τη διμερή ατζέντα, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο έργο της ενίσχυσης του εμπορίου, της επέκτασης της συνεργασίας σε βασικούς τομείς και επίσης προβλημάτων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής σχεδίων για την από κοινού παραγωγή και χρήση εμβολίων» ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του και για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης τριμερούς με τον Αζέρο Πρόεδρο και τον Αρμένιο πρωθυπουργό στη Μόσχα.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την στήριξη της Τουρκίας στης ρωσικές προσπάθειες για την ειρήνευση στο Καραμπάχ και «τάχθηκε υπέρ της συνεχιζόμενης συνεργασίας της Ρωσίας και της Τουρκίας, μέσω, μεταξύ άλλων, της οικονομικής περιφερειακής ανάπτυξης και της προώθησης αμοιβαία επωφελών πρότζεκτ» σημειώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι δύο ηγέτες «συζήτησαν και συγκεκριμένες πλευρές σχετικά με την δημιουργία ρωσοτουρκικού κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης πυρός και όλων των στρατιωτικών ενεργειών στην περιοχή των συγκρούσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.