ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Κόντε: Θέλει να διευρύνει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία

Τ.Κόντε: Θέλει να διευρύνει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία

Το νέο «σχέδιο δράσης του» ετοιμάζει τις τελευταίες ώρες ο Ιταλός πρωθυπουργός, αφότου κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του.

Η ιταλική κυβέρνηση κέρδισε την στήριξη 156 γερουσιαστών, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, η οποία απαιτεί 161 ψήφους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κόντε θα βασιστεί σε μια άκρως ρεαλιστική στρατηγική: θα προσπαθήσει, δηλαδή να πετύχει, μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τη βαθμιαία διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, πιθανότατα με επαφές και διαπραγματεύσεις με πρώην μέλη των Πέντε Αστέρων που εδώ και καιρό έχουν εγκαταλείψει το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, ή και με κάποια από τα στελέχη του κόμματος του Ματέο Ρέντσι «Ζωντανή Ιταλία».

https://www.vimeo.com/500876670

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, βέβαια, κατά πόσον η προοπτική αυτή ικανοποιεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί, για αναλυτική συνομιλία, τον Ιταλό πρωθυπουργό. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, μάλιστα, ότι ο Ματαρέλα, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε ζητήσει από τον Κόντε να καταφέρει να εξασφαλίσει μια όσο γίνεται πιο σαφή στήριξη από συμπαγείς κοινοβουλευτικές ομάδες, και όχι από μεμονωμένους γερουσιαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ενδεχόμενη αλλαγή πορείας πλεύσης. Διότι τυχόν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν μόνον μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο: τον Ιούλιο αρχίζει το τελευταίο εξάμηνο της θητείας του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και, μέχρι την εκλογή του διαδόχου του, το Σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπει διάλυση του κοινοβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.