Τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Τ.Τριντό θα έχει αύριο ο Τ.Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Τ.Τριντό θα έχει αύριο ο Τ.Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει αύριο τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Θα είναι η πρώτη του επαφή με ξένο ηγέτη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Την συνομιλία των δύο ηγετών, ανακοίνωσε χθες η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζένιφερ Ψάκη. Οι δύο ηγέτες «ασφαλώς θα συζητήσουν για τις πολύ σημαντικές σχέσεις» των ΗΠΑ και του Καναδά καθώς και «για την απόφαση σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Keystone XL», πρόσθεσε.

Το έργο αυτό, που σχεδιαζόταν να μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, υποστηριζόταν από την Οτάβα, αλλά επικρινόταν έντονα από οικολόγους αφότου άρχισε το 2018· ακυρώθηκε για πρώτη φορά από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για λόγους περιβαλλοντικής προστασία, προτού το ξαναβάλει στις ράγες ο διάδοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, για οικονομικούς λόγους.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την ανάκληση άδειας κατασκευής του Keystone XL

Η ανάκληση της άδειας για την κατασκευή του αγωγού έγινε χθες με ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος. Ήταν προεκλογική δέσμευσή του, στο πλαίσιο του αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. Ο Τζάστιν Τριντό εξέφρασε «απογοήτευση». Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει δεσμευμένος να μην παραχωρήσει νέες άδειες για την εκμίσθωση ομοσπονδιακών εδαφικών εκτάσεων προκειμένου να γίνουν έρευνες και να προχωρήσουν εκμεταλλεύσεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν επιφυλάσσει τις πρώτες επαφές που θα έχει με ξένους ηγέτες για «τους εταίρους και τους συμμάχους» των ΗΠΑ, σύμφωνα με την κυρία Ψάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρεί ότι είναι σημαντικό να ανοικοδομηθούν οι σχέσεις αυτές και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετωπίζουμε στον κόσμο», όπως «η SolarWinds», συνέχισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, αναφερόμενη σε μια κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίας κλίμακας που έπληξε τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεώρησαν υπεύθυνη τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.