ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βόμβες» από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας: «Κάποιος θέλει να υποφέρουμε από το lockdown – Να εγκριθεί το Sputnik V»»

«Βόμβες» από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας: «Κάποιος θέλει να υποφέρουμε από το lockdown – Να εγκριθεί το Sputnik V»»

Ξεκάθαρα υπέρ της έγκρισης χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Igor Matovic, ζητώντας από το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τις διαδικασίες ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο ΕΜΑ.

Όπως τόνισε, ο εθνικός φορέας φαρμάκων δίνει συχνά το «πράσινο φως» σε φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αλλά τα πολιτικά εμπόδια έχουν προκύψει μόνο για την περίπτωση του ρωσικού εμβολίου.

Την Πέμπτη, το υπουργικό συμβούλιο της Σλοβακίας συζήτησε σχετικά με την αγορά του Sputnik V, αλλά η απόφαση βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο από την αναπληρωτή πρωθυπουργό, Veronika Remisova, η οποία είναι επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού κόμματος «For the People». Η Remisova κάλεσε τους συναδέλφους της να περιμένουν μία πιθανή έγκριση του εμβολίου από τον EMA.

Ο υπουργός Υγείας, Marek Krajci, μπορεί να αποφασίσει άμεσα την έγκριση του εμβολίου – χωρίς την έγκριση του EMA – αλλά θέλησε να έχει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Γατί δεν αφήνετε τον κόσμο να αποφασίσει ελεύθερα εάν εμπιστεύονται το εμβόλιο που θεωρείται ασφαλές στην Ουγγαρία, το Σαν Μαρίνο, το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν κ.α.» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως μέχρι να εγκρίνει ο EMA το ρωσικό εμβόλιο, μπορεί να έχουν πωληθεί τα αποθέματα του εμβολίου και η χώρα θα πρέπει εξαρτηθεί μόνο στα εμβόλια που θα έρθουν, με μεγάλες καθυστερήσεις, από την Ε.Ε.

«Όπως φαίνεται, κάποιος θέλει να υποφέρουμε από το lockdown και να χάνουμε αδίκως ζωές για εβδομάδες, μήνες» κατήγγειλε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε προτείνει να εγκαταλειφθεί η γεωπολιτική προσέγγιση όσον αφορά στο εμβόλιο και να δοθεί έμφαση στην ανθρώπινη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει λάβει έγκριση χρήσης σε περισσότερες από 30 χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.