ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Β.Ζελένσκι: «Η Μόσχα επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής»

Β.Ζελένσκι: «Η Μόσχα επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στη κλιμάκωση της έντασης στις ανατολικές περιοχές της χώρας και σχολίασε πως η Ρωσία του δείχνει να θέλει να δημιουργήσει μια απειλητική ατμόσφαιρα ενόψει των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.

«Το να παίζει με την ισχύ της, υπό τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων και πιθανών προκλήσεων κατά μήκος των συνόρων, είναι μια παράδοση της Ρωσίας», ανέφερε ο Β.Ζελένσκι σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο (η Μόσχα) επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής και, ταυτόχρονα, να ασκήσει πιέσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως μίλησε με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τη «συστηματική επιθετικότητα» της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται τις τελευταίες εβδομάδες για μια κλιμάκωση της βίας στην ανατολική επαρχία Ντονμπάς, όπου ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις πολεμούν σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο 140.000 ανθρώπων από το 2014 σύμφωνα με ουκρανικούς υπολογισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.