ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ισπανική βασιλική οικογένεια και τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

Η ισπανική βασιλική οικογένεια και τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

Συλλυπητήρια μηνύματα στέλνουν οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης μετά τον θάνατο του 99χρονου δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του βασίλισσα Λετίθια για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, την Παρασκευή, στην οικία του στο Ουίνσδορ.

«Αγαπητή θεία Λίλιμπετ, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο του θείου Φιλίππου. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά σας, εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης και του ισπανικού λαού. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την πίστη και τη αφοσίωσή του σε σας και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας. Φίλιππος, Λετίθια», έγραφε το γράμμα.

Εκείνο που συνδέει τις βασιλικές οικογένειες Ισπανίας-Βρετανίας είναι ο προπάππους του Φιλίππου, βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ της Ελλάδας (1868 – 1923), θείος του δούκα του Εδιμβούργου.

Γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Αλίκης, ο Φίλιππος είχε ρίζες από Ελλάδα, Δανία, Ρωσία και Πρωσία, από τη μεριά του πατέρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γιαγιά του, η πριγκίπισσα Βικτώρια της Έσσης, ήταν επίσης εγγονή της βασίλισσας Βικτώριας, που ονομάστηκε «γιαγιά της Ευρώπης» λόγω των εννέα παιδιών της και των πολλών εγγονών της που παντρεύτηκαν με άλλους Ευρωπαίους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.