ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: «Η Κίνα προβαίνει σε προκλητικές κινήσεις κατά της Ταϊβάν»

ΗΠΑ: «Η Κίνα προβαίνει σε προκλητικές κινήσεις κατά της Ταϊβάν»

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ ανησυχούν σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας κατά της Ταϊβάν και προειδοποίησε ότι θα είναι «σοβαρό λάθος» για τον οποιονδήποτε να προσπαθήσει να αλλάξει με τη βία, την υφιστάμενη κατάσταση στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Αυτό που έχουμε δει και αυτό που είναι μία πραγματική ανησυχία για εμάς, είναι οι προκλητικές ενέργειες από την κυβέρνηση στο Πεκίνο, κατά της Ταϊβάν και οι κλιμακούμενες εντάσεις στα Στενά» δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC.

Το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ την Πέμπτη για τις εντάσεις, μετά τη διέλευση ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου, σε κοντινή απόσταση από την Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μία μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στην Ταϊβάν που προκύπτει από το νόμο (the Taiwan Relations Act) προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η Ταϊβάν έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί την κρατική οντότητά της, αλλά και τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Σεβόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις» είπε ο ίδιος. «Αυτό που μπορώ να σας πω συνολικά είναι ότι θα είναι ένα σοβαρό λάθος για τον οποιονδήποτε να προσπαθήσει για να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση με τη χρήση πολεμικής ισχύος».

Η Ταϊβάν έχει παραπονεθεί κατά τους τελευταίους μήνες, για επαναληπτικές αποστολές της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο νησί, για το οποίο, η Κίνα ισχυρίζεται ότι της ανήκει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρακολουθεί στενά την αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στα Στενά της Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του Πεκίνου εν δυνάμει αποσταθεροποιητικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.