ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Λαβρόφ: «Απαράδεκτες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ιράν»

Σ.Λαβρόφ: «Απαράδεκτες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ιράν»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν εν μέσω και των συνεχιζόμενων συνομιλιών της Βιέννης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Μόσχα καταδικάζει κάθε απόπειρα υπονόμευσης των συνομιλιών στη Βιέννη για την πυρηνική συμφωνία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να άρει όλες τις μονομερείς κυρώσεις κατά του Ιράν.

Τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την παράταση κυρώσεων κατά του Ιράν μέχρι τις 13 Απριλίου 2022, σε σχέση με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας.

Παράλληλα προσθέτει στη λίστα των κυρώσεων ακόμη οκτώ άτομα και τρεις οργανισμούς σύμφωνα με όσα ανέφερε τη Δευτέρα η Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα αυτά θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 2011 και έκτοτε επεκτείνονται σε ετήσια βάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμόρφωση της Τεχεράνης με τη συμφωνία του 2015 αποτελεί η άρση των αμερικανικών κυρώσεων οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία επί της διοίκησης Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.