ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρυξέλλες: Συνάντηση Ουκρανού ΥΠΕΞ με Στόλτενμπεργκ – Μαζικές μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με Ουκρανία

Βρυξέλλες: Συνάντηση Ουκρανού ΥΠΕΞ με Στόλτενμπεργκ – Μαζικές μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με Ουκρανία

Με φόντο την οξυμένη κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία συναντήθηκαν την Τρίτη το πρωί στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εκτυλίσσονται στην Ανατολική Ουκρανία εκ νέου έντονες συγκρούσεις μεταξύ των Ρωσοφώνων ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού.

Στο στρατηγείο της δυτικής συμμαχίας δε, καταφθάνουν καθημερινά εκθέσεις για μαζικές μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε ο Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε από τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι συμμετέχει στις εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσοφώνων και Ουκρανικού Στρατού.

«Η εδαφική ακεραιότητα και υπόσταση της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη.

Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει την υποστήριξη των ρωσόφωνων αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας.».

Κλείνοντας ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε το στάτους της Ουκρανίας σε σχέση με το ΝΑΤΟ, ως εταίρου ενισχυμένης ευκαιρίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC, ως προς το ποιες είναι οι ενέργειες που θα περίμενε από το ΝΑΤΟ, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ζήτησε να μπουν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας που θα εκτοξεύσουν το κόστος των παρανόμων ενεργειών της, καθώς και ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. «Το κόστος του να κάνεις ένα βήμα μπρος, είναι μικρότερο από αυτό του να πρέπει να σταματήσεις έναν πόλεμο», δήλωσε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη βελγική πρωτεύουσα καταφθάνει και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Κεντρικό θέμα των συνομιλιών του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τους εταίρους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι, πέραν της κατάστασης στην Ουκρανία, η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Την Τετάρτη, ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό Υπουργό Αμύνης, Λόιντ Όστιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.