ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να σχηματίσει το κόμμα του

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να σχηματίσει το κόμμα του

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης μετά την εξασφάλιση από το κεντροδεξιό κόμμα του, το GERB, των περισσότερων εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά όχι και της πλειοψηφίας στις εκλογές της 4ης Απριλίου.

Το GERB, το οποίο ηγήθηκε της Βουλγαρίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας που πέρασε, έχασε το ένα πέμπτο των εδρών του εν μέσω δημόσιας οργής για ανεξέλεγκτη διαφθορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα πιο κατακερματισμένο κοινοβούλιο σ’ αυτό το κράτος μέλος της ΕΕ.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι το GERB θα έχει συνομιλίες με άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όταν ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ τους δώσει σχετική εντολή, και ότι θα προτείνει άλλον υποψήφιο για να ηγηθεί αυτής.

“Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να διαιρεθεί το έθνος (…) Επομένως θα προτείνω άλλον πρωθυπουργό, με πολύ σαφή ευρωπαϊκό και NATOϊκό προσανατολισμό”, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην κεντρική πόλη Βέλικο Τάρνοβο.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ αρνήθηκε να κατονομάσει κάποιον πιθανό υποψήφιο, αλλά πρόσθεσε ότι η εθνική ενότητα είναι κρίσιμης σημασίας σε μια εποχή που η Βουλγαρία αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19.

Οι λοιποί πέντε πολιτικοί σχηματισμοί στο νέο κοινοβούλιο έχουν απορρίψει την αρχική πρόταση του Μπορίσοφ για τον σχηματισμό μιας ευρείας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το GERB δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, το νέο, αντισυστημικό κόμμα του γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.