Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιδόθηκε διακοίνωση για την απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα στον αναπληρωτή του Αμερικανού πρέσβη στην Ρωσία, Μπαρτ Γκόρμπαν.


(Αρχικό κείμενο 13:25) Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για την οργάνωση πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, το οποίο προέβλεπε τη δολοφονία του ηγέτη της Αλεξάντερ Λουκασένκο και το οποίο απετράπη τελευταία στιγμή από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας πως «Οργάνωσαν πραξικόπημα στη Λευκορωσία και τη δολοφονία Λουκασένκο και δεν μιλάει κανείς. Η Δύση δεν το έχει καταδικάσει, κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Ο Γιανουκόβιτς παραλίγο να δολοφονηθεί και εκδιώχθηκε μετά από πραξικόπημα. Μπορείς να πεις ό,τι θες για τις πολιτικές του Λουκασένκο αλλά να οργανώσεις να δολοφονήσεις αυτόν και τους κορυφαίους αξιωματούχους, ξεπερνάει κάθε όριο».

«Πήγαν να διώξουν τον Λουκασένκο με πραξικόπημα, δείτε τις ομολογίες των οργανωτών του πραξικοπήματος, ήθελαν να πολιορκήσουν το Μινσκ και όλες τις βασικές υποδομές, οργάνωναν τη διακοπή όλων των ενεργειακών δομών με ταυτόχρονη διαδικτυακή επίθεση», πρόσθεσε.

«Τι θα γινόταν αν το πραξικόπημα συνέβαινε στη Λευκορωσία, πόσοι άνθρωποι θα υπέφεραν, τι θα συνέβαινε στη Λευκορωσία; Κανείς δεν σκέφτηκε την Ουκρανία και τους πολίτες της»

«Δεν θέλουμε να “κάψουμε γέφυρες” αλλά αν κάποιοι εκλάβουν τις καλές μας προθέσεις για αδυναμία, να ξέρουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, ταχεία και σκληρή. Έχουμε υπομονή αλλά ελπίζουμε να μην περάσει κανείς τις κόκκινες γραμμές μας, τις οποίες θα θέσουμε μόνοι μας», κατέληξε.

Αύριο, 22 Απριλίου θα υπάρξει συνάντηση Βλάντιμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο με άγνωστη ατζέντα, με πολλούς να αναφέρουν πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για περαιτέρω ενσωμάτωση της Λευκορωσίας στην Ρωσία.

https://twitter.com/MacaesBruno/status/1384818443090857984?s=20

Συζητήσεις για το πραξικόπημα και η σύλληψη κάποιων εκ των εγκεφάλων του, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!