ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σουηδία: Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης – Ποιος ο λόγος;

Σουηδία: Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης – Ποιος ο λόγος;

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας κάλεσε σήμερα Σάββατο 1η Μαΐου τον Ρώσο πρέσβη για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις κυρώσεις της Μόσχας κατά οκτώ αξιωματούχων της ΕΕ.

«Σε αντίθεση με τις κυρώσεις της ΕΕ, οι κυρώσεις της Ρωσίας είναι αυθαίρετες, νομικά ασαφείς και υποκινούμενες από πολιτικά κίνητρα» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών, Ματ Σαμουέλσον.

Μεταξύ των ατόμων στον κατάλογο των ρωσικών κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται και η Άσα Σκοτ, επικεφαλής του εργαστηρίου χημικής και πυρηνικής ασφάλειας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Άμυνας της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε μια λίστα με οκτώ πολίτες της ΕΕ που απαγορεύονται να εισέλθουν στη Ρωσία.

Αυτή ήταν η ρωσική απάντηση στα περιοριστικά μέτρα που εισήγαγε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 2 Μαρτίου και στις 22 Μαρτίου εναντίον έξι Ρώσων πολιτών.

Ο ρωσικός κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σάσολι, τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Λετονίας, Ιβάρς Αμπόλινς, τον διευθυντή του Κρατικού Κέντρου Γλωσσών της Λετονίας Μαρίς Μπάλτινς, το μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζακ Μερ, τον επικεφαλής του εισαγγελέα του Βερολίνου Γιορκ Ράουπαχ, τον επικεφαλής του τμήματος γλωσσών της Εσθονίας, Ιλμάρ Τομούτσκ και την αντιπρόεδρο Διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βέρα Γιούροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.