Ζ.Μπολσονάρου: «Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα εμβόλια στην Βραζιλία»

Ζ.Μπολσονάρου: «Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα εμβόλια στην Βραζιλία»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε χθες πως η αμερικανική κυβέρνηση του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν θα στείλει σύντομα στην λατινοαμερικάνικη χώρα δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κατά της Covid-19.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Νωρίτερα χθες, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα λάβουν τις επιπλέον ποσότητες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία υπό την κυβέρνηση Μπολσονάρου καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από την πανδημία με πάνω από 414.000 θανάτους και σχεδόν 15 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα είχε πρωτύτερα δηλώσει πως η χώρα αναζητά προμήθειες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να δώσει στη Βραζιλία φάρμακα, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνται στη διασωλήνωση ασθενών με Covid-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.