ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ελλάδα: «Να απέχει από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή»!

Παράλληλα «προειδοποιεί» τη Σουηδία και τη Φινλανδία ο Ερντογάν

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ελλάδα: «Να απέχει από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή»!

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις» που έχουν δώσει.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Παρακολουθούμε στενά αν οι υποσχέσεις που έχουν δώσει η Σουηδία και η Φινλανδία θα τηρηθούν ή όχι, και φυσικά την τελική απόφαση θα λάβει το κοινοβούλιό μας», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, δηλώνοντας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνέλευση της τουρκικής βουλής, πως η Άγκυρα γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας καλεί την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. «Η ενθάρρυνση που δείχνουν προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει το Αγαίο με μη στρατιωτικό καθεστώς, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και είναι αντίθετη και με την ιδέα της συμμαχίας. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή», ανέφερε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ο κόσμος παρασύρεται σε μια μεγάλη δίνη. Η Τουρκία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες τις εξελίξεις. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η χώρα του δεν αποδέχεται την απόφαση να άρουν το εμπάργκο αγοράς όπλων για την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.