ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βέλγος υπουργός καταγγέλλει ως “θανάσιμη” τη λιτότητα της ΕΕ

Βέλγος υπουργός καταγγέλλει ως “θανάσιμη” τη λιτότητα της ΕΕ

Ο Ζαν-Πασκάλ Λαμπίγ, υπουργός της κυβέρνησης συνασπισμού του Ελιό ντι Ρουπό στο Βέλγιο, ο οποίος ανήκει στους Σοσιαλιστές, κάλεσε σήμερα να εγκαταλειφθεί “η δημοσιονομική λογική του θανάτου” που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη-μέλη της, καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, η οποία “φτωχαίνει τους εργαζόμενους στη Γερμανία”.

Ο υπουργός Δημοσίων Επιχειρήσεων του Βελγίου, ένας γαλλόφωνος Σοσιαλιστής της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του, εκτίμησε ότι χρειάζεται “να χαλαρώσει λίγο αυτή η δημοσιονομική μέγγενη, τόσο από πλευράς ποσοστών όσο και χρονοδιαγράμματος”, σε μια συνέντευξή του που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Le Soir.

Πρέπει να “εγκαταλείψουμε αυτή την δημοσιονομική λογική του θανάτου”, ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και να ανακατανεμηθεί ώστε να καταπολεμηθούν οι ανισότητες, εκτίμησε ο Λαμπίγ, τονίζοντας πως αναφέρεται στην “ευρωπαϊκή δημοσιονομική πορεία η οποία μας επιβλήθηκε”.

“Εάν το να μεταρρυθμίζεις σημαίνει να πλήττεις την κοινωνική πρόνοια, να φτωχαίνεις τους εργαζόμενους, όπως κάνει η κα Μέρκελ στη Γερμανία, τότε. . .”, ανέφερε. Η ευρωζώνη έχει “μετατραπεί σε μια ζώνη όπου επικρατεί ασφυξία, μηδενική ανάπτυξη”, συνέχισε, καταγγέλλοντας μια βραχυχρόνια, μυωπική πολιτική η οποία παρά ταύτα “θυσιάζει εκατομμύρια ανθρώπους”.

“Η πολιτική η οποία επιτάσσει να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί ως το 2015 δεν λειτουργεί”, συνέχισε ο Λαμπίγ, κάνοντας λόγο περί “δόγματος”. “Αληθινός σκοπός όλου αυτού είναι λιγότερο η (αποκατάσταση της) δημοσιονομικής ισορροπίας και περισσότερο η μείωση του ρόλου που διαδραματίζει το κράτος”, καθώς και “η επίθεση στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας“, υποστήριξε ο Σοσιαλιστής Βέλγος πολιτικός.

“Εντούτοις”, πρόσθεσε ο Λαμπίγ, “η οδός της σωτηρίας είναι η Ευρώπη. Πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Πρέπει να αναδημιουργήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο” για αυτήν, κατέληξε ο Βέλγος πολιτικός στη συνέντευξή του στη Λε Σουάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.