“Σκοτεινό” το μέλλον για τους Ευρωπαίους

“Σκοτεινό” το μέλλον για τους Ευρωπαίους

Απαισιόδοξοι για το μέλλον εμφανίζονται οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει ο ιστότοπος euobserver.com, υπό τον τίτλο «οι Ευρωπαίοι αναμένουν ένα σκοτεινό μέλλον». Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 5.500 πολιτών από τις έξι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι οι πολίτες της Ευρώπης αναμένουν ένα πιο δύσκολο και αβέβαιο μέλλον σε σχέση με τη γενιά των γονιών τους. Πιστεύουν επίσης ότι η γενιά των παιδιών τους θα έχει μικρότερη εργασιακή ασφάλεια, θα αντλεί μικρότερη εργασιακή ευχαρίστηση, θα έχει λιγότερο ασφαλείς συντάξεις, θα αμείβεται λιγότερο, θα περνά λιγότερο χρόνο με την οικογένειά της και θα κατοικεί σε λιγότερο άνετο σπίτι.

Οι Πολωνοί ήταν οι πιο αισιόδοξοι, απαντώντας ότι αναμένουν να ζήσουν περισσότερο και πιο άνετα από τη γενιά των γονιών τους και να απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αλλά και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη Γερμανία -καθώς και στην Πολωνία- περιέγραψαν τον εαυτό τους ως «αισιόδοξο για το μέλλον των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη».

Απαισιόδοξοι για το οικονομικό τους μέλλον ήταν στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, και πάρα πολλοί δήλωσαν ότι αναμένουν ότι θα παλεύουν σκληρά για να βρουν μία καλοπληρωμένη εργασία και να πάρουν σύνταξη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 93% των Ιταλών αναμένει ότι θα λαμβάνει μικρότερες συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 92% φοβάται ότι δεν θα έχει μία σταθερή δουλειά.

Παρόμοια έρευνα είχε διενεργήσει η Gallup και το 2011, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο μέλλον τους, παρά τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη.

Έκτοτε όμως, η ευρωζώνη βυθίστηκε στην ύφεση και η ανεργία αυξήθηκε με τρομακτικό ρυθμό, σχολιάζει ο Euobserver, προσθέτοντας ότι ο ένας στους δύο νέους είναι πλέον άνεργοι στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.