ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι “ευρωλάγνοι” της Βρετανίας διαφωνούν με έξοδο από ΕΕ

Οι “ευρωλάγνοι” της Βρετανίας διαφωνούν με έξοδο από ΕΕ

Διαφωνούν κάθετα έστω και με την ιδέα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ 19 κορυφαίοι Βρετανοί επιχειρηματίεςκαι τονίζουν με ανοικτή επιστολή τους στην βρετανική εφημερίδα «The Independent» ότι οι ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί της χώρας προωθούν απόψεις «απολύτως βλαπτικές για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της»

Την επιστολή  υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, ο Νάιτζελ Σέινγουολντ της Shell, τραπεζίτες του Σίτι και πολλοί πρώην πρόεδροι της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

Κατηγορούν επίσης εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ότι όνοιξε ένα θέμα που δεν έπρεπε να ανοίξει υποσχόμενος δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μετά από τις εκλογές του 2015.

«Οι ευρωσκεπτικιστές βάζουν την πολιτική πάνω από την οικονομία και τα συμφέροντα του βρετανικού λαού», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι 19 επιχειρηματίες.

Και εξηγούν ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ αποφέρει από 31 έως 92 δισ. στερλίνες (37 έως 109 δισ. ευρώ) ετησίως στη βρετανική οικονομία. Πρόκειται για ένα ετήσιο όφελος από 1.400 έως 4.100 ευρώ για κάθε βρετανική οικογένεια.

Οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες απευθύνουν έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κάμερον να εργαστεί για την «ενδυνάμωση και την εμβάθυνση» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντί να την υπονομεύει. Τον καλούν ακόμη να υπερασπιστεί τα βρετανικά συμφέροντα εντός και όχι εκτός της ΕΕ.

«Εχουμε μια τεράστια ευκαιρία να προωθήσουμε τις αγορές και τα λονδρέζικα κεφάλαια ως μέρος της λύσης των προβλημάτων του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος», αναφέρουν συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι «για το Σίτι τα οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΕ ξεπερνούν κατά πολύ τα κόστη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.