Νέα πρόκληση της Τουρκίας στα κατεχόμενα – Μπουλντόζες στο Βαρώσι

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στα κατεχόμενα – Μπουλντόζες στο Βαρώσι

Σε μια νέα πρόκληση προβαίνουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο και στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά».

Video του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού “δημαρχείου” Αμμοχώστου και στρατιώτες – κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η “αποστρατικοποίηση” του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι. Υποτίθεται ότι οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» με αίτημα επιστροφής θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση. Την κίνηση είχε στηρίξει και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Επίσης ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους ο κ. Σανέρ είχε πει πως στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την «κυριαρχία της ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτος), ενώ είχε κάνει λόγο και για περιουσία του ΕΒΚΑΦ (τουρκικό ίδρυμα διαχείρισης θρησκευτικών περιουσιών) σε αυτή την περιοχή, η οποία θα αξιολογηθεί.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άγγελλα Μέρκελ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των Τουρκικών παράνομων ενεργειών στην περιοχή της Αμμοχώστου και ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να «ασκήσει την επιρροή της προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της διαδικασίας των συνομιλιών στο Κυπριακό εντός του καθορισμένου πλαισίου, αλλά και του τερματισμού και της αναστροφής όλων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.