Απορρίφθηκε το lockdown στη Γερμανία από το νέο κυβερνητικό συνασπισμό, με τους ηγέτες των τριών κομμάτων του συνασπισμού «φανάρι» (από τα τρία χρώματά τους, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί) ναμην κάνουν δεκτό το αίτημα της Α.Μέρκελ.

Όπως αναφέρει η Bild η Α.Μέρκελ ήθελε άμεση επιβολή γενικού lockdown αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ η κυρία Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η Καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Κάτι που φρενάρει και τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία περίμενε το «σήμα από Βερολίνο» για να προχωρήσει σε νέο γενικό lockdown.

Το κοινοβούλιο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δώσει τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 25 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι καθολικά lockdown δεν θα μπορούν να επιβληθούν μετά από αυτή την ημερομηνία. Αυτή την απόφαση ήθελε να αλλάξει η Α.Μέρκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!