Sputnik V: Tο πιο αποτελεσματικό εμβόλιο ανάμεσα σε πέντε σύμφωνα με ουγγρική έρευνα

Sputnik V: Tο πιο αποτελεσματικό εμβόλιο ανάμεσα σε πέντε σύμφωνα με ουγγρική έρευνα

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κορονοϊό, σύμφωνα με μοναδική στο είδος της έρευνα που έγινε στην Ουγγαρία και συνέκρινε μεταξύ τους πέντε διαφορετικά εμβόλια.

Η ανεξάρτητη έρευνα έγινε σε 3,7 εμβολιασμένους πολίτες της Ουγγαρίας, της πρώτης χώρας της ΕΕ που ενέκρινε το Sputnik V, και τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στο Science Direct.

Σε αυτήν, συγκρινόταν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Sputnik V, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm (ένα από τα κινεζικά εμβόλια) και AstraZeneca. Οι συμμετέχοντες ήταν Ούγγροι πολίτες που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις από κάποιο από αυτά τα εμβόλια την περίοδο 22 Ιανουαρίου – 10 Ιουνίου 2021.

Όπως αποδείχτηκε, το Sputnik V εμφάνισε την υψηλότερη αποτελεσματικότητα (98%) στην πρόληψη θνητότητας από κορονοϊό, ενώ είχε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση (85,7%) στην προστασία από μόλυνση με COVID-19. To πιο αποτελεσματικό εμβόλιο στην πρόληψη νόσησης ήταν το Moderna με 89%.

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία από 820.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό όσον αφορά στους θανάτους από κορονοϊό στην ηλικιακή κατηγόρια 16-44 ετών.

O Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε: «Με 98% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη θνητότητας από κορονοϊό και 85,7% ενάντια στην μόλυνση από κορονοϊό, το Sputnik V έδειξε τα καλύτερα αποτελέσματα ανάμεσα σε πέντε εμβόλια (Sputnik V, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm και AstraZeneca) που χορηγούνται στην Ουγγαρία ως μέρος μιας ανεξάρτητης έρευνας που βασίζεται σε δεδομένα από 3,7 εκατ. ανθρώπους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα λιγότερα αποτελεσματικά εμβόλια ήταν αυτά της AstraZeneca και της Sinopharm. Ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις του σκευάσματος της Pfizer, με 91% στην προστασία από θάνατο λόγω COVID-19 και 83% στην πρόληψη μόλυνσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.