ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προς οριστική άρση μέτρων η Δανία: «Να μην λογίζεται ως ασθένεια επικίνδυνη για την κοινωνία ο κορωνοϊός»

Ακολουθεί τα βήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Προς οριστική άρση μέτρων η Δανία: «Να μην λογίζεται ως ασθένεια επικίνδυνη για την κοινωνία ο κορωνοϊός»

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν στη Δανία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την άρση όλων των περιορισμών για την COVID-19 έως τα τέλη αυτού του μήνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Jyllands-Posten.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες ύστερα από lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας σε κινηματογράφους και μουσικούς χώρους να ανοίξουν και πάλι, αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν σε ισχύ, όπως το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επικαλούμενη διάφορες πηγές, η JP ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή βασίζεται στις συστάσεις ομάδας ειδικών που συστήνει επίσης την άρση της κατηγοριοποίησης της COVID-19 ως ασθένειας που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία, κάτι που επέτρεψε τους ισχύοντες περιορισμούς.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Φρεντέρικσεν αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο το βράδυ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το γραφείο της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Η Δανία κατέγραψε 40.348 νέα κρούσματα χθες, συγκριτικά με 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των νοσηλειών που σχετίζονται με τον κοροναϊό αυξήθηκε σε 894, ο υψηλότερος σε ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το αποκορύφωμα των 82 ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός τους μειώνεται σταθερά, φθάνοντας στις 24/1/2022 τους 43.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.